Vojenský veterán Bratislava
77.zasadnutie rady VVB
IMG-20230927-WA0000-1.jpg
IMG-20231009-WA0002.jpg
IMG-20231009-WA0001.jpg
IMG-20231009-WA0000.jpg

Dňa 9.10.2023 sa uskutočnilo 77. zasadnutie Rady Vojenského veterána Bratislava.

Zasadnutia sa zúčastnili: plk. v. v. Ladislav Balla, mjr. v. v. Ing. Daniela Hamarová, plk. v. v. Ing. Juraj Kayser, plk. v. v. Ing. Ján Černák, CSc., plk. v. v. PaedDr. Leonard Pavlík, PhD., plk. v. v. Ing. Milan Sobek, plk. v. v. Ing. Štefan Dorociak, pplk. v. v. Ing. František Buda a pplk. v. v. Ing. Emil Bošanský. 

Zasadnutie Rady otvoril predseda plk. v. v. Ing. Ladislav Balla, ktorý zároveň  privítal prítomných a ospravedlnil neprítomného člena Rady.

Druhým bodom programu bolo prerokovanie dvoch prihlášok na vstup do Vojenského veterána Bratislava, ktoré boli jednomyseľne schválené.

Ďalším bodom programu bolo vyhodnotenie splnenia úloh od 76. zasadnutia Rady.

  1. –  Hlavnou aktivitou uplynulého obdobia bola účasť na Dni Ozbrojených síl Slovenskej republiky v Brezovej pod Bradlom, dňa 23.9.2023. napriek nepriaznivému počasiu sa osláv Dňa OS SR zúčastnilo 5 členov VVB, ktorým členovia Rady vyslovili úprimné poďakovanie za vzornú reprezentáciu.
  2. – Predseda Rady informoval, že Zväz vojenských občianskych združení(ZVOZ) je už oficiálne zaregistrovaný na Ministerstve vnútra SR a teraz bude potrené začať s jeho zviditeľnením a činnosťou , tak aby nastalo skutočné zjednocovania vojenských občianskych združení. Dňa 26.10.2023 sa uskutoční ustanovujúci snem ZVOZu, na ktorom budú upresnené a dojednané posledné otázky a zväz začne oficiálne vyvíjať činnosť pri spájaní profesijných organizácií a spolkov a zároveň pri presadzovaní spoločných záujmov. O založení ZVOZu bude vydaný samostatný článok na našom webe. Logo zväzu je na fotografii.
  3. Predseda Rady informoval, že na základe predchádzajúcich rokovaní s maďarským vojenským pridelencom v SR, nám bol doručený list z Ministerstva obrany Maďarska, ktorý schvaľuje nadviazanie spolupráce Vojenského veterána Bratislava s Celoštátnou organizáciou maďarských veteránov a profesijných spolkov (BEOSZ). Predseda potvrdil, že v krátkom čase nadviaže kontakt s príslušnými osobami BEOSZ. 
  4. Predseda Rady informoval, že na Ministerstvo obrany SR boli predložené návrhy na udelenie Medaile k 30. výročiu vzniku Ozbrojených síl Slovenskej republiky, avšak aktuálne je nedostatok medailí a budú udelené navrhnutým členom VVB až v prípade ich doplňujúcej razby.
  5. Ďalším bodom programu bolo stanovenie úloh na najbližšie obdobie. Predseda Rady zdôraznil, že v mesiaci október nás čakajú nasledovné aktivity, 
  6. Dňa 23.10.2023 o 15,30 hod účasť členov na Valnom zhromaždení Vojenského veterána Bratislava v Posádkovom klube Bratislava. Navrhnutý program rokovania Valného zhromaždenia, členovia Rady jednomyseľne schválili a zároveň schválili pozvanie významných hostí. Pozvánky budú zaslané všetkým členom VVB, ako aj pozvaným hosťom, s dostatočným predstihom.
  7. Dňa 26.10.2023 o 15,00 hod sa v Posádkovom klube Bratislava uskutoční Ustanovujúci snem ZVOZu. Pozvánky budú zaslané všetkým subjektom ZVOZ-u s dostatočným predstihom.
  8. Predseda Rady VVB na záver poďakoval prítomným za účasť na 77. zasadnutí Rady a zdôraznil, že najbližšie 78. zasadnutie Rady sa uskutoční mimoriadne dňa 6.11.2023 o 15,30 hod v Posádkovom dome Bratislava, aby bolo možné doriešiť všetky nevyhnutné detaily spojené s Dňom vojnových veteránov.  Predseda Rady následne rokovanie ukončil.

Text: pplk. v. v. Ing. Emil Bošanský,     Foto: pplk. v. v. Ing. František Buda.   

Aj vy ste Vojenský veterán? Povedzte nám o tom